Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie
test

Pechhulp zonder abonnement

Autopech komt nooit gelegen, en zonder vaste pechhulpverlener kan het extra stressvol zijn. Gelukkig zijn er mogelijkheden en kun je ook zonder abonnement pechhulp inschakelen. Hoe werkt dat en wat zijn de kosten? Op deze pagina lees je alles over pechhulp zonder abonnement.

Pech langs de weg, wat moet je doen?

Sta je plotseling stil met autopech? Volg dan in ieder geval de volgende stappen:

  • Zet je auto langs de kant van de weg: probeer een parkeerplek te bereiken of zet je auto zo ver mogelijk langs de kant van de weg.
  • Zet je alarmlichten aan: laat anderen weten dat er iets aan de hand is.
    Plaats je gevarendriehoek: als je deze bij je hebt, plaats dan ook je gevarendriehoek.
  • Breng jezelf en je passagiers in veiligheid: ga bijvoorbeeld achter de vangrail staan of op een veilige parkeerplek.
  • Neem contact op met een pechhulpdienst: zodra iedereen veilig is, bel je een pechhulpdienst om assistentie te krijgen. Dit kan je autoverzekering zijn, maar ook een ‘on demand’ pechhulpdienst wanneer je geen pechhulpabonnement hebt.

Wordt pechhulp ook verleend bij mijn eigen huis?

Verrassend genoeg vindt een groot deel van de pechsituaties in de eigen woonplaats plaats, en een derde zelfs gewoon thuis. Gelukkig komen de meeste pechhulpdiensten voor Nederland ook gewoon helpen bij pech in je woonplaats, zelfs wanneer je auto gewoon voor de deur staat. Dit geldt ook voor RoadGuard en Bergnet (zolang je in de regio’s woont waar deze dienst actief is).

Aanbieders pechhulp zonder abonnement

Waarschijnlijk ken je de bekende Wegenwacht van ANWB wel. Veel autoverzekeraars bieden een vergelijkbaar pechhulpabonnement en pechhulpdekking voor leden. Heb je zo’n abonnement niet? Geen zorgen. Er bestaan ook diverse ‘on demand’ pechhulpdiensten die je zonder abonnement kunt bellen bij pech:

RoadGuard

RoadGuard is de ‘on demand’ pechhulpdienst van Centraal Beheer. Via een app meld je je schadegeval aan en de experts van RoadGuard schieten te hulp. Deze dienst geldt in Nederland en in delen van Europa.

Contact: RoadGuard app
Kosten: €199,- per pechgeval

Bergnet

Bergnet is een pechhulpdienst met een beperkt gebied. Ze opereren alleen in de regio’s groot-Amsterdam, Haarlem, Flevoland, ’t Gooi en Amersfoort. Het voordeel? Ze zijn meestal wel snel ter plaatse.

Contact: 088-888 11 00
Kosten: €180,- per pechgeval

Wil je graag door de ANWB Wegenwacht geholpen worden? Ook dat kan, maar dan moet je wel direct een abonnement afsluiten. Je bent in dit geval iets duurder uit dan wanneer je al een abonnement had.

Wat kost pechhulp zonder abonnement?

Wanneer je geen abonnement hebt, betaal je per pechgeval. Bij Bergnet ben je hiervoor dus €180,- kwijt en bij RoadGuard €199,-. Wel gaat het hier om standaard pechgevallen. Heb je bijvoorbeeld nieuwe onderdelen nodig voor de reparatie? Dan betaal je deze bovenop de kosten voor de pechhulp.

Direct geholpen of wegslepen?

De meeste pechhulpdiensten streven ernaar het probleem ter plekke op te lossen en je zo snel mogelijk weer de weg op te helpen. Gaat het om bijvoorbeeld een lekke band of een lege accu? Dan ben je vaak binnen een uur na aankomst van de hulpdienst weer onderweg.

Soms lukt het echter niet om de auto ter plekke te repareren. Er is bijvoorbeeld een vervangend onderdeel of verder onderzoek nodig. De pechhulpdienst neemt je auto dan mee naar de dichtstbijzijnde garage. Vooral in het buitenland kan dit het geval zijn, omdat repareren naast de weg niet in ieder land is toegestaan.

Meest voorkomende pechsituaties

Welke situaties kan een pechhulpdienst vaak ter plekke oplossen? Dit zijn de meest voorkomende pechsituaties op een rij:

Lekke band

Een lekke band wordt meestal veroorzaakt door schade aan de zijwand van het wiel of aan de ventieldop. Merk je dat één van je banden zacht wordt? Zet je auto dan aan de kant en bel een pechhulpdienst om het probleem op te lossen.

Lege tank

Verkeerde inschatting gemaakt en het tankstation niet gehaald? Geen probleem. De meeste pechhulpdiensten kunnen je zo weer op weg helpen.

Verkeerd getankt

Wanneer er een verkeerde brandstof in de tank zit, moet deze worden leeggepompt en gespoeld om schade aan de motor te voorkomen. Heb je al gereden en is de motor beschadigd? Dan moet de auto meestal worden meegenomen naar de garage voor reparatie.

Lege accu

Wist je dat de capaciteit van een accu afneemt op koude dagen? Vooral in de winter komt een lege accu dan ook veel voor. Gelukkig helpt een pechhulpdienst je in dit geval in no-time weer de weg op.

Kapotte lamp

Een kapotte lamp kan gevaarlijk zijn, vooral bij slecht weer of in het donker. Kapotte koplamp, achterlamp of richtingaanwijzer? Vaak kan een pechhulpdienst deze snel weer vervangen.

Autoverzekering vergelijken

Op zoek naar een goede autoverzekering met of zonder pechhulpdiensten? Wij helpen je kiezen. Vul onze vergelijker in en wij zoeken uit welke opties het beste bij jouw situatie passen.

Gecontroleerd door
Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
Jerry Poel
Expert autoverzekeringen
3 minuten 11-09-2024

Over onze expert

Jerry werkt sinds 2017 voor Autoverzekering.nl. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van autoverzekeringen weet hij precies hoe de verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat het aanbod in onze vergelijker zo uitgebreid als mogelijk is, zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering. Zijn advies wordt vaak overgenomen in de pers, waaronder Nu.nl en De Telegraaf.

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

 
Terug naar boven