Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie
25-07-2024

Maximumsnelheid in Frankrijk: verkeersregels en snelheidsbeperkingen

Ga je met de auto naar Frankrijk? Zorg dat je op de hoogte bent van de snelheidsbeperkingen die variëren afhankelijk van de situatie en regio. Lees verder om goed voorbereid op reis te gaan en de verkeersregels te kennen.

2 minuten 25-07-2024
Jerry Poel
Expert Autoverzekering

Als je van plan bent om met de auto naar Frankrijk te reizen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillende maximumsnelheden die in diverse situaties gelden. Deze regels zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal jaren dat je een rijbewijs hebt, of je met een aanhanger rijdt en de weersomstandigheden. Ook kunnen de maximumsnelheden per Frans “departement”, oftewel per regio, verschillen.

Maximumsnelheid Frankrijk: normale omstandigheden

Als eerste hanteert de Franse wet maximumsnelheden die gelden bij “gewone omstandigheden”. Hierbij gelden de volgende maximumsnelheden:

  • Snelweg: De maximumsnelheid op de snelweg is 130 km/u. Bij regen wordt deze snelheid verlaagd naar 110 km/u.
  • Wegen met twee rijbanen gescheiden door een middenberm: Hier mag je maximaal 110 km/u rijden. Bij regen wordt deze snelheid verlaagd naar 100 km/u.
  • Buiten bebouwde kom: Over het algemeen geldt een maximumsnelheid van 80 km/u buiten de bebouwde kom. Echter, op doorgaande wegen kan dit soms 90 km/u zijn, afhankelijk van het departement. Ongeveer de helft van de departementen hanteert 90 km/u, terwijl de andere helft 80 km/u aanhoudt. Het is dus belangrijk om goed op de lokale verkeersborden te letten.
  • Bebouwde kom: Binnen de bebouwde kom is de maximumsnelheid 50 km/u.
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat en houd rekening met de lokale verkeersregels. Zeker buiten de bebouwde kom kunnen er verschillende maximumsnelheden gelden. Veiligheid staat voorop, dus neem de tijd om de borden te lezen en pas je snelheid aan waar nodig.
Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
Jerry Poel
Expert autoverzekeringen

Als beginnend bestuurder

Voor bestuurders die minder dan drie jaar hun rijbewijs hebben gelden strengere snelheidslimieten. Zo mag je op de snelweg maximaal 110 km/u rijden, ongeacht de weersomstandigheden.

Auto met een caravan

Als je met een caravan reist en de totale massa van de combinatie (auto + aanhanger) meer dan 3500 kilo is, gelden de volgende snelheden:

  • Snelweg: De maximumsnelheid is 90 km/u.
  • Wegen met twee rijbanen gescheiden door een middenberm: Ook hier mag je maximaal 90 km/u rijden.
  • Buiten bebouwde kom: De maximumsnelheid is 80 km/u.
  • Bebouwde kom: Binnen de bebouwde kom mag je maximaal 50 km/u rijden.

Onderweg naar Parijs voor de Olympische Spelen?

Als je van plan bent om naar Parijs te reizen voor de Olympische Spelen, moet je rekening houden met grote drukte en files. In Parijs gelden bovendien strengere snelheidslimieten:

  • Binnen de bebouwde kom: De maximumsnelheid is 30 km/u.
  • Périphérique (ringweg rondom Parijs): De maximumsnelheid is 50 km/u.
Geschreven door
Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
Jerry Poel
Expert autoverzekeringen
2 minuten 25-07-2024

Over onze expert

Jerry werkt sinds 2017 voor Autoverzekering.nl. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van autoverzekeringen weet hij precies hoe de verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat het aanbod in onze vergelijker zo uitgebreid als mogelijk is, zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering. Zijn advies wordt vaak overgenomen in de pers, waaronder Nu.nl en De Telegraaf.

Terug naar boven