Autoverzekering zonder eigen risico
Als je een autoverzekering zonder eigen risico wilt afsluiten, dan heb je verschillende mogelijkheden. Het eigen risico is het bedrag dat je bij schade zelf moet betalen. Elke verzekeraar hanteert weer andere voorwaarden en dus ook verschillende bedragen voor het eigen risico. Wij leggen je uit wat het inhoudt en hoe je een zo’n verzekering afsluit.
Wat is het eigen risico bij je autoverzekering?
Als je schade rijdt, dan moet je een bepaald bedrag van die schade zelf betalen. Dit wordt het eigen risico genoemd. Het bedrag dat je dan moet betalen geldt alleen voor schade die je hebt aan je eigen auto, niet voor schade die je aan anderen toebrengt.
Vrijwillig eigen risico
Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico, maar veel verzekeraars hanteren ook een verplicht eigen risico. De hoogte hiervan wordt vastgesteld als je een autoverzekering afsluit. Meestal ligt dit bedrag tussen de honderd en honderdvijftig euro.
In veel gevallen geeft de verzekeraar je korting op de premie van je autoverzekering als je een hoger eigen risico afsluit. Bij een aantal verzekeraars kun je terecht voor een autoverzekering zonder eigen risico.
Welke dekking past bij mij?
Het eigen risico betaal je alleen bij de dekkingen WA Beperkt Casco en All Risk. Dit bedrag betaal je per schade die je claimt. Heb je dus weer een nieuwe schade, dan moet je opnieuw het eigen risico betalen. De WA autoverzekering – verplicht voor elke Nederlandse inwoner die een auto bezit – hanteert sowieso geen eigen risico. Maar steeds meer autoverzekeraars kiezen ervoor om een autoverzekering zonder eigen risico aan te bieden.
Bij het afsluiten van een autoverzekering heb je de keuze uit drie dekkingen:
WA-verzekering
- Schade aan anderen
- Diefstal of inbraak
- Ruitschade
- Stormschade en brandschade
- Schade door eigen toedoen
- Vandalisme
WA + beperkt casco
- Schade aan anderen
- Diefstal of inbraak
- Ruitschade
- Stormschade en brandschade
- Schade door eigen toedoen
- Vandalisme
All risk
- Schade aan anderen
- Diefstal of inbraak
- Ruitschade
- Stormschade en brandschade
- Schade door eigen toedoen
- Vandalisme
WA-verzekering
- Schade aan anderen
- Diefstal of inbraak
- Ruitschade
- Stormschade en brandschade
- Schade door eigen toedoen
- Vandalisme
WA + beperkt casco
- Schade aan anderen
- Diefstal of inbraak
- Ruitschade
- Stormschade en brandschade
- Schade door eigen toedoen
- Vandalisme
All risk
- Schade aan anderen
- Diefstal of inbraak
- Ruitschade
- Stormschade en brandschade
- Schade door eigen toedoen
- Vandalisme
Autoverzekering zonder eigen risico en hoge no-claim
Als je bereid bent wat meer premie te betalen, dan is een autoverzekering zonder eigen risico een prima optie. Heb je ook een hoge no-claim korting opgebouwd? Dan is het ook een goed idee om te kiezen voor een autoverzekering waarbij je geen eigen risico hoeft te betalen. Met een no-claimkorting ontvang je natuurlijk al veel korting op de premie van je autoverzekering. De extra korting voor het door jou gekozen eigen risico valt hierdoor ook lager uit.
Autoverzekering zonder eigen risico en vrijwillig eigen risico
Sommige autoverzekeraars hanteren dus een verplicht eigen risico, maar er bestaat ook een vrijwillig eigen risico. Hierbij bepaal je zelf of je wel of geen eigen risico wilt bij je autoverzekering.
Verzekeraars belonen de klant voor het risico wat ze zelf willen afdragen. Kies je vrijwillig voor een hoger eigen risico, dan betaal je een lagere maandpremie. Bij schade betaal je dan wel een gedeelte van het bedrag zelf.
Maak daarom altijd een vergelijking van autoverzekeringen en kijk naar de premies met verschillende eigen risico bedragen. De verschillen zijn soms enorm.
Aanvullende autoverzekeringen
Met een aanvullende verzekering kun je de basisdekking van je autoverzekering (WA, WA+ beperkt casco of Allrisk) verder uitbreiden. Aanvullende verzekeringen zijn dus extra opties die je kunt toevoegen aan je autoverzekering om jezelf extra te beschermen tegen verschillende risico’s. Hier lees je wat deze dekkingen precies inhouden.
- Schadeverzekering inzittenden (SVI)
Een SVI verzekert de schade die jij of je medepassagiers oplopen bij een ongeval. Het kan gaan om letselschade, maar ook om materiële schade aan bijvoorbeeld kleding of bagage. Een SVI dekt ook de kosten voor medische behandeling, revalidatie en eventuele arbeidsongeschiktheid. Dit bedrag wordt uitgekeerd ongeacht wie er schuld heeft aan het ongeval. - Ongevallen inzittendenverzekering
Een ongevallen inzittendenverzekering keert een vast bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval. Dit bedrag wordt uitgekeerd ongeacht wie er schuld heeft aan het ongeval. - Pechhulp
Pechhulp biedt hulp bij autopech, bijvoorbeeld bij een lekke band of een lege accu. Het kan gaan om hulp ter plekke, zoals het vervangen van een lekke band, maar ook om het wegslepen van de auto naar een garage. - Rechtsbijstand
Een rechtsbijstandverzekering biedt juridische bijstand bij geschillen over de autoverzekering. Denk bijvoorbeeld aan geschillen over de schuldvraag bij een ongeval of de hoogte van de schadevergoeding. - No-claimbeschermer
Een no-claimbeschermer beschermt je no-claimkorting als je schade claimt bij je verzekeraar. Normaal gesproken verlies je bij schade je no-claimkorting en daarmee gaat ook je premie omhoog. Met een no-claimbeschermer behoud je je no-claimkorting en blijft je premie gelijk.
Het afsluiten van aanvullende dekkingen kan voordelig zijn als je extra bescherming wilt tegen verschillende risico’s. De kosten van aanvullende dekkingen kunnen echter variëren afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en het type dekking dat je kiest. Het is dus belangrijk om verschillende aanvullende dekkingen te vergelijken, voordat je besluit om een aanvullende dekking af te sluiten.
Speciale regelingen
Naast de bovengenoemde standaard aanvullende verzekeringen bieden sommige verzekeraars ook speciale regelingen aan. Als je een nieuwe auto hebt gekocht, kun je bijvoorbeeld een nieuwwaarderegeling afsluiten. Je verzekeraar vergoedt dan de nieuwwaarde van je auto bij total loss of diefstal. Dit kan een hogere uitkering opleveren dan de dagwaarde van de auto. Heb je een tweedehands auto gekocht? Dan kun je een aanschafwaarderegeling overwegen. Je krijgt dan bij een total loss het aankoopbedrag van je auto terug van de verzekeraar. Heeft je auto dure accessoires zoals speciale velgen, geluidsapparatuur of een trekhaak? Dan kun je deze aanvullend verzekeren met een accessoiredekking.
Autoverzekering zonder eigen risico vergelijken
Als je een goede vergelijking maakt, dan vind je zeker een goedkope autoverzekering, zowel met als zonder eigen risico. Houd hierbij in gedachten dat als je alleen voor de WA dekking kiest, je sowieso een autoverzekering zonder een eigen risico hebt.
Kies je voor de WA+ of All Risk autoverzekering, dan heb je meestal een verplicht eigen risico, al verschijnen er steeds meer autoverzekeringen die geen eigen risico of een vrijwillig eigen risico hanteren.
Plaats je gegevens in onze vergelijker en vind de beste deal:
Klanten over Autoverzekering.nl
roger
Goede vergelijkingssite (ook in vergelijking met anderen). Zeer tevreden
b keskin
Uitstekend,makkelijk en snel afgehandeld Super goed
w. hoogendoorn
Snel geholpen perfect
roger
Goede vergelijkingssite (ook in vergelijking met anderen). Zeer tevreden
b keskin
Uitstekend,makkelijk en snel afgehandeld Super goed
w. hoogendoorn
Snel geholpen perfect
Veelgestelde vragen
- Financiële zekerheid: Je hoeft je geen zorgen te maken over onverwachte financiële lasten bij een schadegeval, aangezien de verzekeraar de volledige kosten dekt.
- Minder stress: Zonder eigen risico hoef je je niet druk te maken over het betalen van een deel van de schadekosten, waardoor je gemoedsrust hebt bij een ongeval.
- Gemakkelijkere claimafhandeling: Het claimproces kan eenvoudiger verlopen zonder de noodzaak om te onderhandelen over wie welk deel van de schadekosten betaalt.
-
Aantrekkelijk voor zuinige bestuurders: Als je zelden schade rijdt, kan een autoverzekering zonder eigen risico aantrekkelijker zijn, omdat je niet hoeft te betalen voor schade die je waarschijnlijk niet veroorzaakt.
- Stimulans voor veilig rijgedrag: Een autoverzekering zonder eigen risico kan bestuurders stimuleren om veiliger te rijden, aangezien ze weten dat hun verzekeraar de volledige kosten zal dekken als er iets misgaat.
- Hogere premies: Omdat de verzekeraar het volledige risico op zich neemt bij een autoverzekering zonder eigen risico, zijn de premies vaak hoger dan bij een verzekering met eigen risico. Dit kan op de lange termijn meer kosten met zich meebrengen, vooral als je zelden of nooit een schadeclaim indient.
-
Minder keuzevrijheid: Niet alle verzekeringsmaatschappijen bieden autoverzekeringen zonder eigen risico aan. Dit betekent dat je mogelijk minder keuzevrijheid hebt bij het kiezen van een verzekeraar en het vergelijken van verschillende polissen.
-
Niet altijd beschikbaar: Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden geen autoverzekeringen zonder eigen risico aan voor bepaalde categorieën bestuurders, zoals jonge bestuurders of bestuurders met een hoog risicoprofiel. Hierdoor kunnen sommige mensen niet profiteren van de voordelen van een autoverzekering zonder eigen risico.
-
Minder kostenbewustzijn: Omdat je niet direct financieel verantwoordelijk bent voor schade bij een ongeval, kan een autoverzekering zonder eigen risico leiden tot minder kostenbewustzijn bij de bestuurder. Dit kan op zijn beurt weer leiden tot minder zorgvuldig rijgedrag.
-
Moral hazard: Bij een autoverzekering zonder eigen risico kunnen sommige bestuurders onverantwoordelijk rijgedrag vertonen, omdat ze weten dat hun verzekeraar de volledige kosten van eventuele schade zal dekken. Dit kan leiden tot een toename van het aantal ongevallen en uiteindelijk tot hogere premies voor iedereen.
- Vergelijk de aanbiedingen in onze vergelijker.
- Kies de verzekeraar die het beste bij jouw behoeften en budget past.
- Lees de polisvoorwaarden zorgvuldig door.
- Vul het aanvraagformulier in en verstrek de benodigde documenten.
- Controleer regelmatig of de autoverzekering zonder eigen risico nog steeds aan jouw behoeften voldoet en vergelijk premies en dekkingen om de beste deal te krijgen.
- Leeftijdsgrens
- Rijervaring
- Schadevrije jaren
- Type voertuig
- Dekking
- Uitsluitingen
- Hogere premie
Kan ik een autoverzekering afsluiten zonder eigen risico?
Ja, het is mogelijk om een autoverzekering af te sluiten zonder eigen risico, hoewel de beschikbaarheid en voorwaarden afhankelijk zijn van de verzekeringsmaatschappij. In veel gevallen zal een verzekering zonder eigen risico een hogere premie met zich meebrengen, omdat de verzekeraar in geval van schade het volledige bedrag moet vergoeden.
Wat zijn de voordelen van een autoverzekering zonder eigen risico?
Er zijn verschillende voordelen verbonden aan een autoverzekering zonder eigen risico:
Het is belangrijk om te weten dat een autoverzekering zonder eigen risico vaak een hogere premie met zich meebrengt, omdat de verzekeraar het volledige risico op zich neemt.
Zijn er ook nadelen aan een autoverzekering zonder eigen risico?
Ja, er zijn ook nadelen verbonden aan een autoverzekering zonder eigen risico. Enkele nadelen zijn:
Hoe kan ik een autoverzekering zonder eigen risico afsluiten?
Om een autoverzekering zonder eigen risico af te sluiten, volg je deze stappen:
Wat zijn de voorwaarden voor een autoverzekering zonder eigen risico?
Voorwaarden voor een autoverzekering zonder eigen risico kunnen variëren, maar enkele algemene voorwaarden zijn:
Controleer de specifieke polisvoorwaarden bij de verzekeraar om te weten wat van toepassing is op jouw situatie.
Welke verzekeraars kun je bij ons vergelijken?
Op Autoverzekering.nl kun je ruim 20 autoverzekeraars vergelijken op prijs en polisscore. Op onze autoverzekeraars pagina vind je een uitgebreid overzicht van alle verzekeraars die we vergelijken.
Wat doet Autoverzekering.nl voor jou?
Autoverzekering.nl helpt je bij het vergelijken van autoverzekeringen van verschillende verzekeraars en het vinden van de best passende verzekering voor jouw situatie. Met onze gratis opzegservice maken we het daarnaast ook een stukje makkelijker voor je om je oude verzekering op te zeggen.
Hoe werkt het overstapproces?
De eerste stap is je gegevens invullen in onze vergelijker. Daarna kun je de basisdekking van je autoverzekering kiezen. Weet je niet zeker welke dekking het beste bij je past? Geen probleem, in onze vergelijker geven we je gratis advies. Daarna kun je beginnen met het vergelijken van verschillende autoverzekeringen. Keuze gemaakt? Dan is het tijd om je autoverzekering aan te vragen. Afhankelijk van de verzekeraar die hebt gekozen, kun je de autoverzekering direct bij ons aanvragen of via de website van de verzekeraar zelf. Tijdens het aanvraagproces zul je nog wat extra informatie moeten invullen. Bijvoorbeeld of je nog een aanvullende verzekering wilt afsluiten, wat de gegevens van de hoofdbestuurder zijn en nog een aantal slotvragen. Daarna kun je de aanvraag bevestigen. Wij sturen je vervolgens een bevestigingsmail. Is je aanvraag geaccepteerd? Dan kun je verzekerd de weg op.
Is mijn auto direct verzekerd?
Of je direct verzekerd bent, hangt af van je persoonlijke situatie en de verzekeraar waarbij je de autoverzekering afsluit. Nadat je via onze vergelijker een autoverzekering hebt afgesloten, ontvang je een bevestigingsmail. Hierin staat of je aanvraag is geaccepteerd, nog in behandeling is of is afgewezen. Is je aanvraag geaccepteerd, dan kun je direct verzekerd de weg op. Wanneer je aanvraag nog in behandeling is, kun je alleen verzekerd de weg op als jouw nieuwe verzekeraar een voorlopige dekking aanbiedt. In de bevestigingsmail staat of dit het geval is. Bij een afgewezen aanvraag ben je niet verzekerd en zul je een andere verzekeraar moeten kiezen. Je kunt hiervoor opnieuw een vergelijking maken en een autoverzekering afsluiten. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag.
Hoeveel dagen bedenktijd heb ik?
Je hebt 14 dagen bedenktijd na het afsluiten van een autoverzekering via Autoverzekering.nl. Binnen deze periode kun je de verzekering zonder opgaaf van reden opzeggen.